wie-wat-waar (medisch)

Borstkankervereniging Nederland

Goede informatie geeft rust...

Als je te maken krijgt met borstkanker raakt je leven ontregeld. Onderzoeken en behandelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Het helpt als je regelmatig stil staat bij wat je voorkeuren, zorgen en (hulp)vragen zijn. En bij wat je wel of juist niet wilt. Bij Borstkankervereniging Nederland (BVN) weten we hoe het is om de diagnose borstkanker te krijgen, om een behandeltraject in te gaan, om keuzes te moeten maken, om met je emoties te moeten omgaan, om een erfelijke aanleg te hebben en om te leren leven met het feit dat je borstkanker hebt (gehad).

Daardoor weten we ook dat het kan helpen om contact te hebben met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en die jou écht begrijpen.
Bij Borstkankervereniging Nederland (BVN) kun je terecht met je vragen en zorgen en helpen we je verder bij het vinden van steun, antwoorden en (nog) meer informatie.
Je kunt bellen met ervaringsdeskundigen via telefoonnummer 030-291 72 22 of stel je vraag per e-mail via www.borstkanker.nl/stel-je-vraag

 


Joëlle Hoen en Lotte Koumans

Dermea is een huidtherapeutische praktijk waar de zieke en/of beschadigde huid behandeld wordt. Patiënten die te maken hebben gehad met kanker zijn vaak niet op de hoogte van alle lichamelijke (late) gevolgen. Denk hierbij aan littekens, lymfoedeem en de bestraalde huid. Bij Dermea staan wij klaar voor een passend behandelplan met betrekking tot deze klachten. Wij vinden het belangrijk dat de patiënt hierin centraal staat, ieder mens is immers uniek.

Dermea is gevestigd in Wijk bij Duurstede (Birkastraat 123, Huisartsenpraktijk Voorwijk) en
Odijk (Rijneiland 5, Gezondheidscentrum Odijk). De huidtherapeut is direct toegankelijk.

Oedeemtherapie wordt vergoedt vanuit het fysiotherapie pakket. Omdat het in de meeste gevallen een chronische aandoening is, wordt oedeemtherapie vanaf de 21ste behandeling betaald vanuit de basisverzekering. Dit houdt in dat de eerste 20 behandelingen vergoed moeten worden vanuit de aanvullende verzekering. Of dit bij u vergoedt wordt hangt ervan af hoe u verzekerd bent. Wij raden u dan ook altijd aan om zelf na te kijken voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. Indien de behandelingen niet vergoed worden, kunt u ervoor kiezen deze zelf te betalen. In dit geval houden wij de tarieven aan vermeldt op onze tarievenlijst.

Indien nodig kunnen wij eventueel ook aan huis komen voor oedeemtherapie. 

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: https://www.dermea.nl


wereld kanker onderzoek fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker.  WKOF maakt onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker mogelijk.

Daarnaast bundelt WKOF resultaten van onderzoek en vertaalt kennis uit onderzoek naar richtlijnen en adviezen voor de praktijk. Dit betreft dan zowel adviezen op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en lichaamsgewicht in relatie tot de preventie van kanker, als adviezen voor na de diagnose kanker. 

Hiervoor deelt WKOF informatie via websites wkof.nl en voedingenkankerinfo.nl, via nieuwsbrieven en via voorlichtingsmaterialen, zoals brochures, posters en kookboekjes. Ook verzorgt het ‘Over leven met kanker’ team workshops en presentaties tijdens bijeenkomsten. Alle informatie is op basis van de nieuwste bevindingen uit onderzoek.

Wilt u meer lezen over de activiteiten van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kijk dan op wkof.nl of download hier het Jaarverslag


Jeanine Polman

Hallo,
Ik heet Jeanine Polman en werk sinds begin van dit jaar voor Stap Nu in de regio Nijmegen / Den Bosch.  Door mijn persoonlijke ervaring met borstkanker en mijn moeder die aan kanker is overleden, ben ik geïnspireerd om te zoeken naar een nieuwe, professionele uitdaging waar ik mijn kennis, ervaring en talenten kan inzetten. Stap Nu kwam hierbij op mijn pad en ik ben hier gestart als re-integratiecoach kanker en werk. Mijn missie is om mensen in hun proces te begeleiden naar hun nieuwe balans, terug te komen in hun kracht én in passend werk.

Werk is vaak een belangrijk onderdeel op weg naar herstel. Het is een manier om het leven te herpakken door aanspraak te maken op het gezonde deel van jou als persoon. Het is meer dan alleen inkomen. Werk zorgt in mijn beleving ook voor zingeving en is vaak een belangrijk onderdeel van je sociale leven.

Ik vind mezelf bevoorrecht om naast mensen te mogen staan en ze te begeleiden in hun traject naar herstel. Met mijn persoonlijke, mens- en resultaatgerichte aanpak bied ik praktische ondersteuning en oplossingen, waarbij je stap voor stap werkt aan herstel en de regie over je leven en werk terugpakt. Door goed te luisteren, me goed in te leven en ruimte te geven, help ik de vertaalslag te maken tussen jou en je werkgever - welke verwachtingen je naar elkaar hebt en hoe ‘samen verder werken’ concreet ingevuld kan worden.

Vanuit mijn optimistische aard denk ik met je mee in mogelijkheden en gaan we samen opnieuw op zoek naar ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik en hoe creëer ik de mogelijkheden om aan dat werk te komen’. Ik zet me samen met jou in om dat doel te bereiken. Daar word ik blij van!


Alexander Monro

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is hét gespecialiseerde borstkankerziekenhuis van Nederland. Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid kenmerken de persoonlijke aanpak.

Snel duidelijkheid

Met een doorverwijzing van de huisarts kunt u vaak nog dezelfde dag terecht voor onderzoek én uitslag. Binnen 24 tot 48 uur heeft u een voorstel voor een behandelplan.

Hoogwaardige medische zorg

In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis werken de artsen en verpleegkundigen nauw samen in één team, aan één aandoening. Het multidisciplinaire team overlegt twee keer per dag. Op deze wijze wordt onduidelijkheid of onnodige wachttijd voorkomen.

Telefoonnummer: 030 – 22 50 910 (24/7 bereikbaar via dit nummer)


Anja van Woerdekom

Anja van Woerdekom, geboren in 1962. Verpleegkundige sinds 1980 (BIG geregistreerd).

In 2009 ben ik de opleiding voor Care for Women verpleegkundige gaan volgen en heb al jaren een praktijk voor Vrouwengezondheid, hormonen en preventie. In de praktijk zie ik vrouwen van verschillende leeftijden en met diverse problemen. Er is niet 1 probleem en ook niet 1 oplossing. Vooral als je als vrouw bent behandeld voor (borst)kanker of gynaecologische kanker, kom je soms plotseling en heftig in de overgang. Als je hormoongevoelige kanker hebt en hormoontherapie krijgt ben je ook nog eens beperkt om iets aan deze klachten te doen.
Ga voor meer informatie over Anja van Woerdekom en Care for Women naar: www.careforwomen.dehoofdzuster.nl

Irma van den Brink

Vanaf 2016 zet ik mij in voor Pink bij Duurstede als mede-organisator van de lotgenoten bijeenkomsten.

Hulp en begeleiding als je te maken hebt met kanker
Wanneer je de diagnose kanker krijgt, is je wereld opeens niet meer hetzelfde. Alles wat vanzelfsprekend is, is het dat opeens niet meer. In die eerste fase van schrik en ongeloof, komt er veel informatie op je af. Je moet allerlei dingen regelen en beslissingen nemen. Wie vertel ik het en hoe? Wat zeggen we de kinderen, op het werk? Hoe regelen we het praktisch? Wie wil ik om me heen, en wie misschien liever even niet? Wat gaat er allemaal gebeuren? Al met al een onzekere periode met onderzoeken en veel vragen.

In elke fase wisselen emoties zich in een hoog tempo af: (doods)angst, ongeloof, boosheid, verdriet, machteloosheid, wanhoop, maar misschien ook wel vastberadenheid en vertrouwen. Tegelijkertijd stel jezelf allerlei (zingevings)vragen en kan je relatie onder druk komen te staan.

Al met al is de diagnose kanker – van jezelf of een dierbare – enorm ingrijpend. Hoewel iedereen er anders mee omgaat, gaan de meeste vragen over de volgende thema’s:

  • Angst
  • Traumatische ervaringen
  • Vermoeidheid
  • Geluk en zingeving
  • Jezelf terugvinden
  • Relatie(s)
  • Werk

Sinds 2009 werk ik als Counselor in mijn praktijk Mari en ga ik samen met de mensen op zoek naar antwoorden en inzichten. Het hier en nu, dat is waar het over gaat. Samen werken aan de toekomst.

Meer informatie over counseling vind je op mijn website: www.mari-counseling.nl