lotgenotenbijeenkomsten

Borstkanker en hoe nu verder...

Pink bij Duurstede start met nieuw initiatief – Lotgenotenbijeenkomsten

De verwendag van Pink bij Duurstede op 6 oktober 2016, voor mensen met de diagnose borstkanker was een enorm succes. De dag was bedoeld voor mensen die onder behandeling waren voor borstkanker en tot een jaar na behandeling. Tijdens deze verwendag zijn signalen afgegeven dat er behoefte was aan een lotgenotengroep. Pink bij Duurstede heeft dit signaal opgepakt en is in november 2017 gestart met de organisatie van lotgenoten-bijeenkomsten.

De lotgenotenbijeenkomsten zijn voor mensen die te maken hebben met borstkanker en nog onder behandeling zijn. Mensen die het behandeltraject hebben afgesloten, maar die graag nog in gesprek willen met lotgenoten zijn ook van harte welkom.

Voor de lotgenotenbijeenkomsten worden gastsprekers uitgenodigd die bekend zijn met borstkanker. Onderstaande organisaties hebben vanaf 2017 een bijeenkomst verzorgd:
  • Borstkanker Vereniging Nederland: de (late) gevolgen van borstkanker
  • Sophia van Sorgen: over een mentaal gezond, emotioneel en fysiek leven
  • Care for Women: hormonen en borstkanker
  • Stap nu: Total Care verzuimbegeleiding bij kanker en chronische ziekte.
De insteek is dat lotgenoten met elkaar in gesprek kunnen, herkenning en erkenning. Een luisterend oor maakt het dragen van de problemen lichter. Ina en Irma: “Wij zijn er enorm trots op dat enthousiaste ondernemers ons ieder jaar weer belangeloos willen helpen om deze bijeenkomsten tot een succes te maken.

Ga voor aanmelding naar het tabblad Aanmelden op deze website, vul het aanmeldformulier in en vergeet niet op de button Verzenden te klikken.