Jeanine Polman


jeanine polman

Jeanine Polman

Hallo,
Ik heet Jeanine Polman en werk sinds begin van dit jaar voor Stap Nu in de regio Nijmegen / Den Bosch.  Door mijn persoonlijke ervaring met borstkanker en mijn moeder die aan kanker is overleden, ben ik geïnspireerd om te zoeken naar een nieuwe, professionele uitdaging waar ik mijn kennis, ervaring en talenten kan inzetten. Stap Nu kwam hierbij op mijn pad en ik ben hier gestart als re-integratiecoach kanker en werk. Mijn missie is om mensen in hun proces te begeleiden naar hun nieuwe balans, terug te komen in hun kracht én in passend werk.

Werk is vaak een belangrijk onderdeel op weg naar herstel. Het is een manier om het leven te herpakken door aanspraak te maken op het gezonde deel van jou als persoon. Het is meer dan alleen inkomen. Werk zorgt in mijn beleving ook voor zingeving en is vaak een belangrijk onderdeel van je sociale leven.

Ik vind mezelf bevoorrecht om naast mensen te mogen staan en ze te begeleiden in hun traject naar herstel. Met mijn persoonlijke, mens- en resultaatgerichte aanpak bied ik praktische ondersteuning en oplossingen, waarbij je stap voor stap werkt aan herstel en de regie over je leven en werk terugpakt. Door goed te luisteren, me goed in te leven en ruimte te geven, help ik de vertaalslag te maken tussen jou en je werkgever - welke verwachtingen je naar elkaar hebt en hoe ‘samen verder werken’ concreet ingevuld kan worden.

Vanuit mijn optimistische aard denk ik met je mee in mogelijkheden en gaan we samen opnieuw op zoek naar ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik en hoe creëer ik de mogelijkheden om aan dat werk te komen’. Ik zet me samen met jou in om dat doel te bereiken. Daar word ik blij van!

 logo polmanwww.stap.nu

Alexander Monro

monro2Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is hét gespecialiseerde borstkankerziekenhuis van Nederland. Luisteren, vertrouwen en betrokkenheid kenmerken de persoonlijke aanpak.

Snel duidelijkheid

Met een doorverwijzing van de huisarts kunt u vaak nog dezelfde dag terecht voor onderzoek én uitslag. Binnen 24 tot 48 uur heeft u een voorstel voor een behandelplan.

Hoogwaardige medische zorg

In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis werken de artsen en verpleegkundigen nauw samen in één team, aan één aandoening. Het multidisciplinaire team overlegt twee keer per dag. Op deze wijze wordt onduidelijkheid of onnodige wachttijd voorkomen.

Telefoonnummer: 030 – 22 50 910 (24/7 bereikbaar via dit nummer)

Anja van Woerdekom

Anja van Woerdekom, Care for Women

AnjavanwoerdekomAnja van Woerdekom, geboren in 1962. Verpleegkundige sinds 1980 (BIG geregistreerd).

In 2009 ben ik de opleiding voor Care for Women verpleegkundige gaan volgen en heb al jaren een praktijk voor Vrouwengezondheid, hormonen en preventie. In de praktijk zie ik vrouwen van verschillende leeftijden en met diverse problemen. Er is niet 1 probleem en ook niet 1 oplossing. 

Vooral als je als vrouw bent behandeld voor (borst)kanker of gynaecologische kanker, kom je soms plotseling en heftig in de overgang. Als je hormoongevoelige kanker hebt en hormoontherapie krijgt ben je ook nog eens beperkt om iets aan deze klachten te doen.

Ga voor meer informatie over Anja van Woerdekom en Care for Women naar: www.careforwomen.dehoofdzuster.nl

 Logo CFW

Irma van den Brink

Mari Counseling & Coaching en EMDR

irmavandenbrinkIrma van den Brink, 45 jaar, geregistreerd BIG verpleegkundig sinds 1999.

Vanaf 2016 zet ik mij in voor Pink bij Duurstede als mede-organisator van de lotgenoten bijeenkomsten.

Hulp en begeleiding als je te maken hebt met kanker
Wanneer je de diagnose kanker krijgt, is je wereld opeens niet meer hetzelfde. Alles wat vanzelfsprekend is, is het dat opeens niet meer. In die eerste fase van schrik en ongeloof, komt er veel informatie op je af. Je moet allerlei dingen regelen en beslissingen nemen. Wie vertel ik het en hoe? Wat zeggen we de kinderen, op het werk? Hoe regelen we het praktisch? Wie wil ik om me heen, en wie misschien liever even niet? Wat gaat er allemaal gebeuren? Al met al een onzekere periode met onderzoeken en veel vragen.

In elke fase wisselen emoties zich in een hoog tempo af: (doods)angst, ongeloof, boosheid, verdriet, machteloosheid, wanhoop, maar misschien ook wel vastberadenheid en vertrouwen. Tegelijkertijd stel jezelf allerlei (zingevings)vragen en kan je relatie onder druk komen te staan.

Al met al is de diagnose kanker – van jezelf of een dierbare – enorm ingrijpend. Hoewel iedereen er anders mee omgaat, gaan de meeste vragen over de volgende thema’s:

  • Angst
  • Traumatische ervaringen
  • Vermoeidheid
  • Geluk en zingeving
  • Jezelf terugvinden
  • Relatie(s)
  • Werk

Sinds 2009 werk ik als Counselor in mijn praktijk Mari en ga ik samen met de mensen op zoek naar antwoorden en inzichten. Het hier en nu, dat is waar het over gaat. Samen werken aan de toekomst.

Meer informatie over counseling vind je op mijn website: www.mari-counseling.nl

marilogo

Monica Kouwenhoven


monica

Ik ben Monica Kouwenhoven en ben uitgenodigd om bij Pink 2018 aanwezig te zijn om mijn vaardigheden als voetreflextherapeut in te zetten voor vrouwen met borstkanker, of bij vrouwen die borstkanker gehad hebben.  

Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Ik doe graag iets voor deze doelgroep omdat ik weet hoe fijn het is als je gemasseerd wordt met name aan de voeten. Zeker omdat het voor de patiënt een heftige en spannende tijd is of geweest is.

De voetmassage geeft een diepe ontspanning waar veel vrouwen in deze situatie zeker behoefte aan hebben.  

Een belangrijk aspect van Voetreflextherapie is dat het de helende werking van het lichaam stimuleert. Ook na chemo en de vervelende bijwerkingen hiervan is het zinvol om je te laten behandelen door een voetreflextherapeut. Het helpt het lichaam om de giftige stoffen af te voeren en het herstel te bevorderen. Je voelt je snel weer fitter en je algehele welzijn neemt toe!  

Dus ik ben er 11 oktober.  

Ik hoop jullie daar te ontmoeten en voel je welkom bij Voet en Gezondheid.  

Meer info? Bezoek ook eens mijn website: www.voetengezondheid.nl 

Tot dan, Monica                                                                                                                                               

monicalogo