Historie

De verwendag van Pink bij Duurstede op 6 oktober 2016, voor vrouwen met de diagnose borstkanker was een enorm succes. De dag was bedoeld voor vrouwen die in het borstkankertraject zaten en tot een jaar na behandeling.

Uit betrokkenheid met deze vrouwen, is Pink bij Duurstede ontstaan. Het doel van de verwendag was, in een ontspannen en veilige omgeving, gelegenheid bieden voor oriëntatie, advies en ontspanning op diverse gebieden zoals:

  • Haarwerk (pruiken en hoofdbandages)
  • Lingerie & ondermode
  • Kleur- en stijl advies
  • Workshop mandala tekenen
  • Workshop Neurofeedback

Het aanvragen van een persoonlijke beautybehandeling behoorde tot de opties.
Een team van professionele kapsters, schoonheidsspecialistes, manicures stond klaar om de deelnemers lekker in de watten te leggen. De deelnemers werden door privé chauffeurs naar de afspraak bij de kapster, schoonheidsspecialiste of manicure gebracht en opgehaald. Deelname aan Pink bij Duurstede, was geheel kosteloos.

Pink bij Duurstede werd ook ondersteund door de huisartsen uit de gemeente Wijk bij Duurstede en het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. De dag werd geopend door wethouder mevrouw Wil Kosterman. Na de opening verzorgde een gastspreker van het Alexander Monro Borstkanker ziekenhuis een korte presentatie.

Tijdens de verwendag zijn er ook signalen afgegeven dat er behoefte bestaat aan een lotgenotengroep. Pink bij Duurstede heeft dit signaal opgepakt en start 23 november 2017 met de eerste lotgenotenbijeenkomst.