• Welkom bij Pink bij Duurstede.
  • Welkom bij Pink bij Duurstede.

    Net als iedereen kennen wij vrouwen in onze directe omgeving die getroffen zijn door borstkanker en ook hebben wij gezien wat een enorme impact dit heeft op hun leven.

    Uit betrokkenheid met deze vrouwen, is
    Pink bij Duurstede
    ontstaan.

verwendag

10 oktober 2019

Lotgenotenbijeenkomst

De bijeenkomst stond in het teken van kanker en werk en de Arbobegeleiding tijdens en na het behandelproces. Jeanine Polman was de gastspreker voor deze bijeenkomst. Zij heeft zelf borstkanker gehad en is na haar behandelproces vanuit haar kennis en coachervaring gestart als re-integratiecoach bij Stap Nu.

Stap Nu is een bedrijf dat in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie met gecertificeerde coaches die getraind en ervaren zijn omtrent de thematiek kanker, chronisch ziek zijn en werk. In haar werk als re-integratiecoach begeleidt en ondersteunt zij, bij voorkeur vanaf de eerste diagnose, de werknemer en werkgever met advies, coaching en counseling. Ook verzorgt ze verzuimbegeleiding vanuit het UWV.

Tijdens de bijeenkomst ging Jeanine met de deelnemers in gesprek over hun vragen, twijfels, de mogelijkheden en manieren van ondersteuning in hun begeleidingsproces.

Op basis van de reacties van de deelnemers, aan de bijeenkomst van 10 oktober jl., kijken wij terug op een geslaagde bijeenkomst. Het onderwerp en de manier waarop het gebracht werd, sloot goed aan bij de situaties in het re-integratietraject van de deelnemers. Verder heeft de avond helderheid en vertrouwen gegeven. Het was ook goed om lotgenoten daarover te horen en ervaringen te delen, al is ieders situatie verschillend, er is toch ook herkenning.
Opmerking van de deelnemers: “Je voelt je soms alleen staan in je proces en ervaringen van anderen te horen, die iets soortgelijke ervaringen hebben, voelt dan goed”.

 

inaenirma

Irma & Ina

Pink bij Duurstede is een initiatief van Irma van den Brink en Ina Vernooij

Irma van den Brink               Ina Vernooij  
Woont in Wijk bij Duurstede    Woont in Wijk bij Duurstede  
Psychosociaal therapeut   Directiesecretaresse/Personal Assistant