10 Oktober 2019

De bijeenkomst van 10 oktober 2019 stond in het teken van kanker en werk, en de Arbobegeleiding tijdens en na het behandelproces. Jeanine Polman was de gastspreker voor deze bijeenkomst. Zij heeft zelf borstkanker gehad en is na haar behandelproces vanuit haar kennis en coachervaring gestart als re-integratiecoach bij Stap Nu.

Stap Nu is een bedrijf dat in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie. De gecertificeerde coaches zijn getraind en hebben ervaring met o.a. de thematiek kanker.

Tijdens de bijeenkomst is Jeanine met de deelnemers in gesprek gegaan over hun vragen, twijfels, de mogelijkheden en manieren van ondersteuning in hun begeleidingsproces.

Op basis van de reacties van de deelnemers kijken wij terug op een geslaagde bijeenkomst. Het onderwerp en de manier waarop het werd gebracht, sloot goed aan bij de situaties in het re-integratietraject van de deelnemers. Verder heeft de avond helderheid en vertrouwen gegeven. Het was ook goed om lotgenoten daarover te horen en ervaringen te delen. Al is ieders situatie verschillend, er is toch ook herkenning.

Opmerking van de deelnemers: “Je voelt je soms alleen staan in je proces. Door ervaringen van anderen te horen, die soortgelijke belevingen hebben, voelt dan goed”.