historie

De verwendag van Pink bij Duurstede op 6 oktober 2016, voor vrouwen met de diagnose borstkanker was een enorm succes. De dag was bedoeld voor vrouwen die in het borstkankertraject zaten en tot een jaar na behandeling.

Uit betrokkenheid met deze vrouwen is Pink bij Duurstede ontstaan. Het doel van de verwendag was, in een ontspannen en veilige omgeving, gelegenheid bieden voor oriëntatie, advies en ontspanning op diverse gebieden zoals:

  • Haarwerk (pruiken en hoofdbandages)
  • Lingerie & ondermode
  • Kleur- en stijl advies
  • Workshop mandala tekenen
  • Workshop Neurofeedback
  • Het aanvragen van een persoonlijke beautybehandeling behoorde tot de opties.
Een team van professionele kapsters, schoonheidsspecialistes, manicures stond klaar om de deelnemers lekker in de watten te leggen. De deelnemers zijn door privéchauffeurs naar de afspraak bij de kapster, schoonheidsspecialiste of manicure gebracht en opgehaald. Deelname aan Pink bij Duurstede was geheel kosteloos.

Pink bij Duurstede wordt ook ondersteund door de huisartsen uit de gemeente Wijk bij Duurstede en het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. De dag werd geopend door wethouder mevrouw Wil Kosterman. Na de opening werd door een gastspreker van het Alexander Monro Borstkanker ziekenhuis een korte presentatie verzorgd.

Tijdens deze verwendag zijn signalen afgegeven dat er behoefte was aan een lotgenotengroep. Pink bij Duurstede heeft dit signaal opgepakt en is in november 2017 gestart met de organisatie van lotgenotenbijeenkomsten.

Voorgaande bijeenkomsten